Animated whiteboards tonen voordelen van ventilatie

Beginsituatie

RENSON® ontwikkelt energiezuinige systemen in vier domeinen: ventilatie, zonwering, terrasoverkapping en architecturale eenheid in een gebouw. Omdat het ventileren van een woning bij wet verplicht is bij nieuwbouw, ontwikkelde RENSON® een vernieuwend concept. Deze specialist in natuurlijke ventilatie en zonwering merkte echter op dat bouwheer, aannemer of architect nog niet exact weten wat ventilatie inhoudt.

 

Ontwikkeling

Uit analyse bleek dat de markt inderdaad nog niet helemaal klaar leek om het nut van die innoverende technologieën helemaal te begrijpen. Vaak zijn mensen niet op de hoogte van de exacte reden om een woning goed te ventileren. Daarom wilden we samen met RENSON® op een duidelijke manier uit de doeken doen waarom ventilatie of zonwering installeren een goede keuze is. Pas als iedereen het principe goed doorhad, zouden we overschakelen naar de oplossing: het correcte type ventilatie of zonwering.

 

Outcome

Om het hele verhaal eenvoudig en snel uit te leggen, kozen we voor whiteboard animation. Geen foto’s of 3D-voorstellingen, maar een didactisch filmpje met tekeningen. Op een onderbouwde manier krijgt de kijker de werking van het systeem in twee tot drie minuten uitgelegd. Door deze pure weergave onthoudt hij veel sneller waarom de keuze voor ventilatie evident is.

LaV_Renson_Video

Verlofregeling

Vanaf 22 juli gaan onze Virgins even in vliegtuigmodus om de juiste koers uit te stippelen voor ons najaarsoffensief. Een vlucht is het evenwel niet, want na een collectief rondje grenzeloze roaming zetten onze hoogvliegers op 4 augustus al terug de landing in, klaar voor een vliegende start met marketing & sales op hoog niveau!