Wat zijn unique buying points?

Unique buying points zijn de unieke voordelen die u kunt aanbieden aan uw klant. U vindt ze vaak vanzelfsprekend, terwijl ze voor uw klant toch niet zo duidelijk gecommuniceerd worden.

 

Bij Helioscreen bijvoorbeeld legden we de unique buying points, of unieke meerwaarden, eerst intern vast vooraleer we ze communiceerden aan de buitenwereld. Het is van uiterst belang dat u dat ook doet. Eens ze er zijn, kan uw verkoopsteam van start gaan om ze overal te verkondigen.

 

Daarbij is het ook belangrijk dat al uw verkopers ze op dezelfde manier voorstellen aan (potentiële) klanten. Zorg er dus voor dat ze zeker allemaal op dezelfde lijn zitten. Dat kan bijvoorbeeld aan de hand van een salestraining, waarin alles correct voorgesteld wordt en waar uw verkopers de kans krijgen om enkele prospectiegesprekken of presentaties in te oefenen.

 

Uw unique buying points zijn elementen die zo vaak terugkomen in communicatiestromen dat klanten ze na een tijd vanbuiten kennen, misschien zelfs onbewust. Dat zijn de redenen waarom ze elke keer opnieuw voor u kiezen.

 

Weet u niet wat uw unique buying points zijn? We helpen u graag om ze te achterhalen. Of hebt u misschien nood aan een salestraining? Bel 09 296 62 21 of mail info@likeavirgin.be.

 

Let’s get to work!

LaV-Helioscreen-KartonnenDoos