Tegendraadse strategie verhoogt groeipotentieel onderneming

CAT-Solutions levert ERP-software voor de kmo, gebouwd door softwareproducent Profit+ BVBA. Dat product kreeg de naam ProfitPlus Business Software. Nadat ze in samenwerking met Like a Virgin een groeistrategie voor beide uitwerkten, moest ook de profilering van ProfitPlus verder uitgediept worden.

 

ProfitPlus Business Software werd van een soort verdoken nevenproduct verheven naar een volwaardig merk in de markt van de Belgische kmo. Om dat te doen kozen we voor een op het eerste zicht misschien riskante aanpak: resoluut ingaan tegen de grote gangbare tendensen van de markt. Vergeet software as a service, alles in de cloud of andere buzz words die u overal ziet. Wij gaan ze bewust vermijden. En er zelfs tegenin gaan.

 

Durf en doorzettingsvermogen essentieel

Dat vroeg moed en volharding van beide kanten, zowel van Like a Virgin als van CAT-Solutions/Profit+. Van onze kant omdat we het lef moesten hebben om dit ook maar te durven voorstellen aan hen. En van hun kant om dit over de hele lijn uit te voeren in hun commercieel beleid.

 

Die tegendraadse strategie heeft hen geen windeieren gelegd. ProfitPlus Business Software wordt gebruikt over het hele land en zelfs ver buiten de landsgrenzen. Het biedt hen de kans om het softwarepakket uit te breiden en te blijven groeien, mee met de klant. Ze konden zich zo onderscheiden van de zovele concurrenten.

 

Van strategie naar uitrol

Die strategie moesten we niet enkel op papier hebben, maar ook effectief uitrollen in realiteit. De volle overtuiging van beide partijen was essentieel om de uitvoering er naadloos te laten op aansluiten.

 

Op zoek naar een strategie die u er laat uitspringen ten opzichte van uw concurrenten? Neem contact op: 09 296 62 21 of info@likeavirgin.be.

unicorn3